Eszperantó Alapítvány / Lingvo-Studio
1091 Budapest, Üllői út 95.

Nyelvgyakorló, szintentartó eszperantó foglalkozások!

Gyakorlás nélkül sajnos nagyon gyorsan elfelejtődik a nyelvtudás... - Te is tanultál eszperantóul, kár lenne elveszíteni a befektetett munkádat, pénzedet, idődet – és elfelejteni a korábban megszerzett eszperantó tudásodat...

Nyelvgyakorlás anekdotákkal, beszélgetéssel és daltanulással...!

 Kantas Koncz Zsuzsa

A nyelvet nem csak unalmas nyelvórákon lehet gyakorolni, hanem egy jó hangulatú társaságban is, eszperantó dalokat fordítva és énekelve, vicceket mesélve, beszélgetve, sőt néha kirándulva is.

Szerdán esténként egy ilyen ingyenes, játékos, jó hangulatú szintentartó csoportot működtetünk a Budapesti Eszperantó Központban a Klinikák mellett, ahol segítünk felfrissíteni és szintentartani a nyelvtudásodat.

A csoportot Szilvási László vezeti (a Sikeresen... c. eszperantó tankönyv szerzője, a Lingvo-Studio vezetője). A foglalkozások során ismételünk, rövid olvasmányokat fordítunk, filmeket nézünk, eszperantó dalszöveget fordítunk, szituációs gyakorlatokat játszunk – és főleg: sokat beszélgetünk... :-)


NYELVGYAKORLÓ FOGLALKOZÁSOK!

– Helyszín: Budapesti Eszperantó Központ,
   1093 Budapest, Üllői út 95;
   közvetlenül a Klinikák metróállomás mellett;

– Időpont: szerdán du 17:30-tól - kb. 1,5 óra;

– Résztvételi díj: nincs, azaz nulla forint

A foglalkozások célja alapvetően a nyelv gyakorlása és a vizsga utáni nem-elfelejtése, de szívesen látjuk azokat is, akik már túl vannak a tankönyvön, most készülnek a szóbeli nyelvvizsgára, és jó hangulatú foglalkozásokon szeretnék gyakorolni az élő beszédet (→ ...hatékonyabb mint egy hagyományos tanfolyam, és érdekesebb is, hiszen a foglalkozásokat úgy kezdjük, hogy mindenki elmond egy általa fordított eszperantó nyelvű viccet...!)


BEJELENTKEZÉS

Ha szeretnél te is részt venni a foglalkozásokon, jelentkezz be légyszíves az "alapitvany@eszperanto.hu" címre egy rövid ímélben az alap-adataid megadásával:

1. neved // 2. ímél-címed // 3. telefonszámod // 4. facebook-profilod címe

Szívesen állunk a rendelkezésedre minden eszperantó vonatkozású kérdésben munkanapokon 10:00 óra után a 282.88.85-ös telefonszámon.

Üdvözlettel,


Szilvási László
az Eszperantó Alapítvány / Lingvo-Studio vezetője


Eszperantó Alapítvány, http://www.eszperanto.hu