Tanácsok a nyelvtanuláshoz

A tanfolyami anyagot olyan stílusban írtuk, hogy úgy magyarázzon, és úgy gyakoroltasson, mintha egy magántanárhoz járnál.

Más nyelvektől eltérően az eszperantóban NEM a nyelvtani anyag megértése jelenti a fő feladatot (hiszen az egyszerű és logikus), hanem annak az alapos begyakorlása!

A nyelvtudáshoz nem elég a nyelvtant néhány óra alatt átlátni és megoldani, azt nagyon alaposan be kell gyakorolni!! - Erre ÓRIÁSI segítséget jelent a gépi tanárnő, aki 24 órában rendelkezésre áll. - Eredmény persze csak akkor lesz, ha igénybe is veszed a segítségét... :-)

A nyelvtanulásnál a hatékonyság egyenesen arányos a gyakorlások számával! Tehát SOKKAL hatékonyabb minden nap 20-30 percet foglalkozni a nyelvtanulással, mint szombaton reggeltől-estig a tankönyv fölött ülni...!


Minden lecke végén találsz egy házi feladatot. Ezt ímélben be kell küldened a javítótanárnak, aki "postafordultával" (de maximum 2 munkanapon belül) kijavítva visszaküldi azt. Így attól függően, hogy mennyi időt szánsz a tanulásra, csak rajtad múlik, hogy 1-2 hónap vagy egy év alatt jutsz el a tanfolyam végére. Az átlagos felkészülési idő kb. 6 hónap. - Még egyszer, mert fontos:

Csak rajtad múlik, hogy 1-2 hónap vagy egy év alatt jutsz el a tanfolyam végére!

Ha a tanfolyami anyagot becsületesen végigcsinálod, nem csak komoly sikerélményben lesz részed, hiszen megtanulsz egy nyelvet, de nyugodt szívvel mehetsz el a Rigó utcai középfokú nyelvvizsgára is.

Ebben akarunk neked segítő partnerek lenni.


Szilvási László

Szilvási László
szerkesztő


 Tovább